Aside

Cause-маркетинг: Кока Кола подкрепя “Деня на мира”

peace-one-day-coke-canОт пресцентъра на “Кока Кола” днес съобщиха, че за първи път в историята си, компанията  пуска специална лимитирана серия от алуминиеви 330мл кенове с напитката, сумата от продажбата на които ще отиде в полза за неправителствената организация Peace One Day („Мир на един ден”). Кеновете ще бъдат широко разпространени,  предвидено е производството на над 1 млн. броя, за да подпомогнат разпространението на посланието и за  да повишат информираността на потребителите по отношение честванията на „Деня на мира” на 21 септември 2009. Влизат в продажба от началото на септември и ще бъдат разпространявани единствено на територията на Великобритания.Върху кеновете ще бъде изобразено логото на Peace One Day заедно с въпроса „А какво ще  направиш ти?”- по този начин “Кока Кола” иска да насърчи своите потребители да подкрепят мира по цял свят.
Идеята за „мир за един ден”хрумва на Джеръми Гилей през 1999г. Същата година той предприема  и пътешествие, по време на което я популяризира. През 2001г. Световният ден на мира е вече факт – 192 държави –членки от Организацията на обединените нации обявяват 21.септември за Официален ден, в който военните действия по цял свят трябва да бъдат прекратени, защото това е официалният “Ден на мира”.

Единствената причина тази статия да намери място в M@rkbit е желанието ми да дам своя дял в насърчаването и популяризацията на cause-маркетинга като форма за реклама и позициониране на предлаганите продукти и услуги!

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

Comments

  1. Лично аз харесвам cause маркетинга и в бъдеще ще го ползвам ефективно :)

  2. Ивелина Атанасова says:

    Супер, още един спечелен за каузата :-)

Switch to our mobile site