Вярваш ли, че познаваш бранда си?

Дойде краят на годината и тъкмо бях решила, че интересните неща вече са се случили и е време да се отдам на Коледната еуфория и да се настроя за почивка, когато се появи Brand Management Factory – обучение – събитие от нов тип, родило се като колаборация между The Business Institute и ilyan.com то съчетава стандартните семинарни формати по нестандартен начин.

Бях в София, често ходя по събития и обучения – във връзка с всичко, което правим и пишем в Newtrend.bg вече е част от длъжностната ми характеристика, познавам с Илиян и Жоро и се озовах на лекцията на Анелия за “Управление на потребителски марки”. Точно 15 минути ми бяха достатъчни, за да съм убедена, че тези хора си разбират от работата!

Целта на Brand Management Factory е да срещне (маркетинг) мениджърите и собственици на компании с практици по маркетинг и нови медии, които да ги запознаят с тенденциите в областта и да им предадат част от своите познания. Срещите са три пъти седмично по три часа и се провеждат в три части – лекционна, практическа – решават се казуси по задания и практическа – гост – лектор разказва за своя опит. Аз имах възможността да се запозная с Христо Вълков – старши бранд мениджър “Леки”. Съмнявам се след всичко, което видях, чух и усетих като емоция от този човек някога вече да взема нещо различно от “Леки” и “Орехите” от щанда в супермаркета.

Емоция и любов към нещата, които правят.

Не знам мога ли по друг начин да обясня и да сравня преживяането от това да бъдеш в едно помещение с тези хора в 21:00ч през нощта, след напрегнат работен ден, когато навън вали сняг и не знаеш ще можеш ли да се прибереш и кога (аз пътувах за Варна същата вечер), но въпреки това да се чувстваш удовлетворен и да се забавляваш. Да се забавляваш до степен, че да си забравиш телефона, а два дни по-късно да го получиш в дома си, опакован с цялата нежност и грижа на света.

Ако потърсите в интернет информация за Brand Management Factory ще рзберете, че това е семинар - workshop, в рамките на който се обсъждат бизнес казуси.

Ще срещнете още сравнения с вечерно училище за мениджъри, във връзка с начина, по който е конструирана програмата – всяка седмица е отделена на един модул, свързан с конкретна тема от сферата на брандинга.

Да знаете, че “това, няма нищо общо с онова”. Трябва да го изживеете, за да го разберете.

Рядко си позволявам да пиша похвали и рядко си позволявам да бъда експресивна в изказа си, винаги съм се страхувала да напиша суперлативи за неща, които не са под моя пряк контрол, но Brand Management Factory е нещо, което ме плени. Плениха ме хората, плени ме атмосферата, плени ме форматът. Плени ме практичната насоченост на лекциите и това, че големи хора говореха с големи хора за бизнес по най-лекия и приятелски начин, обсъждайки крайно сериозни казуси за бизнеса и бюджетите им.

Непринудената атмосфера ме плени.

Сред лекторите на Brand Management Factory са Чaвдар Ваклев – генерален директор “Чек Дежене”, Георги Павлов – изпълнителен директор “Адрес Недвижими Имоти”, Христо Вълков – старши бранд мениджър “Леки”, Елена Несторова – бранд мениджър “Активиа”, Елена Малакова – мениджър Потребителски изследвания в “Крафт Фуудс България”, Анна Кираджиева – мениджър категория в “Престиж 96″, Тихомир Тошев – изпълнителен директор “Кредит център”, Ралица Станоева – маркетинг мениджър “Мосю Бирколаж”.

Забележете, там няма много “дигитални хора”, това също беше нещо различно и нещо, което ми хареса. Беше ми интересно, полезно и приятно да чуя за другата страна на медала и да събера моите си впечатления.

И не, не са ми платили за тази публикация. Искрена съм – поздравления с две ръце за екипа на The Business Institute и ilyan.com за продукта, който са създали – справили са се повече от великолепно. Като емоция, професионализъм и усещане мога да сравня Brand Management Factory единствено с Webit, роден от безсънните нощи на Пламен Русев и екипа му. Макар и безкрайно различни двата проекта доказват, че тук и сега се случват изключително добри неща, има кой да споделя своите познания и know-how и е време да започнем да оценяваме успешните хора в България, вместо постоянно да се вторачваме във всички беди и неволи на пазара, които са ни до болка известни.

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

Switch to our mobile site