I’m still loving you …

“Скъпа, преди да пораснеш, трябва да се влюбиш 3 пъти.

Веднъж, да се влюбиш в най-добрия си приятел, съсипвайки приятелството ви завинаги. Toва ще ти покаже истинските приятели и тънката линия между приятелство и нещо повече.

Веднъж ще се влюбиш в някого, смятайки го за перфектен. Това ще ти покаже, че никой не е перфектен и че никога не трябва да получаваш по-малко, отколкото заслужаваш.

И веднъж ще се влюбиш в някого, досущ като теб. Това ще ти помогне по-лесно да разбереш кой си и какъв искаш да си.

Когато преминеш през всичко това, ще разбереш, че хората, на които им пука за теб, всъщност са единствените, които си наранил, когато са имали най-голяма нужда от теб. Но най-вече разбираш, че любовта е само концепция и не е нещо, което може да бъде дефинирано, то е различно за всеки човек на тази земя, знаейки само, че всеки иска да бъде обичан. ”

Миналата седмица имах честта за поредна година да съм лектор на “Бизнесът в действие”, организиран от AISEC, Варна и обсъждахме “новите лидери” и кариерата и професионалното израстване, през призмата на предприемача. Та историята по-горе ми напомни три основни извода, които са станали закон за мен, когато говорим за бизнес:

  • Никога не прави бизнес с приятели и създавай приятелства сред бизнес партньорите си.
  • Поставяйте си високи цели и вярвайте в тях – борете се, живейте, учете, смейте се и плачете, падайте и ставайте, ни никога не се отказвайте от целите и мечтите си. Отговорни сме сами пред себе си за всичко, което ни се случва – с действията или бездействието си.
  • Идеалният бизнес партньор съществува, но за да го откриеш трябва да познаваш себе си, за да те допълва по най-естествения и за двама ви начин.

Успехът е уникален за всеки човек, не следвайте нечии представи и не робувайте на чуждото мнение, правете неща, които ви правят щастливи!

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

Switch to our mobile site