Aside

Психология на успеха?

Каква е психологията на успеха ли?

Според Брайън Трейси успехът се заключва до няколко прости стъпки и правила.

1. Поставяне на ясна и конкретна цел,

2. Която трябва да бъде записана на лист хартия. Така ние „кодираме” съзнанието си, преживяваме я, докато я изписваме механично с ръката си и дори я изговаряме в съзнанието си;

3. Определяне на  срок за постигането й;

4. Списък с необходимите действия, които трябва да бъдат предприети

5. … и тяхното приоритизиране.

6. Единственото, което трябва да направим след това е просто да следваме списъка си и да правим по нещо всеки ден, за да се доближим до изпълнението на целта си.

Докато Брайън Трейси говореше за хората, които попадат в Топ 10 от обществата ни и какво ни превръща в „успели” личности, осъзнах че всъщност именно първата и последната стъпка са първоизточниците на проблемите ни. Всъщност на около 70% от тях, ако вярваме на статистиките, които той ни сподели. Защото какъв е смисъла да чертаем стратегия за бизнес успеха си, ако не сме поставили ясна цел и нямаме представа какво се очаква или изисква от нас?

Разликата между успелите и неуспелите в живота хора е в това, че едните „планират живота си с дългосрочна перспектива и мислят за целите, които са си поставили и как да ги постигнат, докато другите съжаляват за нещата, които им липсват и биха могли да имат.”

По темата писаха още: Майк Рам; Тодор Христов; Web and Events.

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

, , ,

Switch to our mobile site