Aside

За какво са ни думите?

автор: BenoitPailleЗамисляли ли сте се понякога за какво ни служат думите? Какъв е смисълът от тях. Предполагам първият отговор, който ще ви хрумне, моят беше същият, е че благодарение на думите ние комуникираме и общуваме помежду си.

Според Брайън Трейси обаче, думите са инструменти на мисълта ни и колкото повече думи знаем и използваме, толкова по-ефективно мислим и толкова по-креативни са идеите ни. Именно поради тази причина той смята, че човек или учи и подобрява квалификацията си всеки ден, или спира да се развива и постепенно „отпада” и се деквалифицира.

Това беше само едно от нещата, за които си мислех, че имам отговор, а в края на семинара му „Психология на бизнес успеха”, който се проведи на 25.февруари вече знаех, че всъщност нищо не знам.

Какво още научих?

1. 70% от решенията, които правим са грешни.

2. Всеки път, когато сме изправени пред необходимостта да вземем решение, ние променяме посоката на живота си. Може би затова понякога е толкова трудно да вземем решение.

3. В 99% от живота си, ние се опитваме да следваме “правилната” посока и въпреки това всъщност криволичим около пътя, който сме избрали да следваме. И все пак – най-важното в крайна сметка е да стигнем до желания резултат, нали, а не колко погрешни решения сме взели?

4. За да променим изхода от ситуацията, трябва да променим начина, по който подхождаме.

5. За да увеличим двойно приходите си, трябва да увеличим двойно квалификацията си.

6. Около 5 до 7 години усилена работа биха били достатъчни, за да станем експерти в областта, в която работим и желаем да се развиваме.

7. Около 50% от работният ни ден преминава в дейности, несвързани с работата – браузване в интернет, обяд, кафе, приказки с колеги и т.н., но много по-важно е до колко пълноценно използваме останалите 50% от времето си.

8. Всеки от нас избира дали да вижда чашата “наполовина пълна или наполовина празна” и въпреки това е добре да знаем, че в крайна сметка се превръщаме в това, за което мислим и по начина, по който се възприемаме.

9. Успехът не е моментно усещане, а част от едно дълго пътуване и ако имаме желание да успеем в живота си, то неминуемо трябва да сме готови да и да губим.

10. 12 000 думи са достатъчни, за да можем да твърдим, че владеем чужд език и да сме в състояние да водим “нормална” комуникация. :-)

 

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

, , , ,

Comments

  1. Яко!
    В 4. бих добавила: … че трябва да променим и начина, по който мислим.

    А най-важното е 8.! – това как мислим и за какво мислим!

  2. Ивелина Атанасова says:

    Яко!
    Благодаря, Лиди, допълненията са съвсем удачни. :-)

Switch to our mobile site