Aside

Честит рожден ден, Twitter!

21.март.2006г. е рожденият ден на микро-блог социалната мрежа Twitter. За по-малко от 4 години, Twitter успя да събере около 80млн.потребители, изпращаните съобщения в мрежата миналия месец достигнаха 50 млн./дневно, а миналата година беше всето решение думата Twitter да бъде вписана в английския речни Collins English Dictonary.

Според статистиките около 40% от потребителите на Twitter продължават да използват социалната мрежа и след момента на своята регистрация и това представляват около 10% от всички потребители на интернет.

Основните теми на разговор или около 70% от разговорите в Twitter са на „общи теми” и безсмислени дискусии, а най-активните часове на потребителите в Twitter са между 17 и 21ч в сряда и четвъртък.

Общата статистическа справка за потребителите на Twitter между 2006 и 2010г. е представена в изключително подробната графична схема, изготвена по поръчка на световноизвестния „пътеводител” в света на социалните медии Mashable.

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

, , , ,

Comments

  1. [...] четири години от съществуването си, потребителите на Twitter са се увеличили до почти 80млн., 400-те млн. потребители [...]

Switch to our mobile site