Aside

Интернет и бизнесът през 2010г.: Най-ценните маркетингови проучвания и доклади

Белите книги и онлайн докладите могат да бъдат полезен източник на информация,  а понякога дори да доведат до нови бизнес идеи и решения.

Изброените долу доклади бяха публикувани през последната една година и определено заслужават внимание.

1. 15 истории за успех на бизнеса във Facebook
Публикация в Hubspot, май 2010
Данните са събрани в малка електронна книжка, която илюстрира 15 успешни практики за постигането на успех в най-голямата социална мрежа – Facebook. Полезно четиво за всички които се интересуват как да добавят допълнителна стойност към продуктите си чрез социалните мрежи.
2. Социални медии и влиянието им в B2B контактите
Публикация в Радиан, септември 2010 г.
Радиан 6 е софтуер за управление и наблюдение на (корпоративните) профили в социалните медии.

Докладът, който са публикували предоставя съвети, идеи, забавни комикси и примери от практиката, които да подпомогнат B2B компаниите да използват ефективно социалните медии.
3. Успешен B2B маркетинг чрез социалните медии и търсачките
Публикация в Business.com, септември 2010
Докладът съдържа съвети и допълнителна информация за това как социалните медии да повишат ефективността на бизнеса. Всяка мисъл в доклада е подкрепена от резултатите, получени в рамките на онлайн маркетингово проучване на Business.com сред над 450 търговци.
4. Наръчник за бизнеса в социалните медии
Публикация в Marketo, юни 2010 г.
Ръководството предлага ценна информация, предимно за мениджъри, които са склонни за експериментират и разкрива реални примери от практиката за успешни онлайн маркетинг кампании, приложени в социалните медии.
5. Бяла книга на социалните медии  - Научете и Спечелете
Публикация в Microsoft Advertising, февруари 2010 г.
Бялата книга на Microsoft Advertising пресъздава опита, който компанията е придобила в областта на социални медии от 2006 г. до днес в усилията им “да слушат, обучат, подкрепят и развият пазара на своите текущи и  потенциални клиенти.”
6. Видеото като част от B2B маркетинга
Публикация в B2Bento, февруари 2010 г.
Как и защо трябва да се използва видео, различните начини за представяне на видео съдържание, създаването на собствен case study с помощта на наръчник, който дава напътствия стъпка по стъпка.

7. Маркетинг на съдържанието за консервативните: Укротяване потока на бизнес информация в социалните медии
Публикация в HiveFire, март 2010 г.
Електронната книга дава дефиниция за понятието „маркетинг на съдържанието” и разкрива редица добри практики и примери от практиката за това как бизнесът да спечели конкурентни предимства чрез маркетинг на съдържанието.
8. Бенчмаркетинг изследване за бизнеса – 2009

Публикация в Business.com, ноември 2010
Проучването дава задълбочена информация за бизнеса и отношението му към социалните медии. В проучването са взели участие около 3000 представителя на бизнеса от  Северна Америка.
9. Ролята на социалните медии за B2B маркетинга
Публикация в B2Bento, януари 2010 г.
Защо социалните медии придобиват все по-голямо значение и роля за корпоративния маркетинг. Как да бъдат използвани ефективно и да възвърнат инвестициите.

И разбира се, БЛОГОПЕДИЯ:

Публикация и линк за изтегляне: http://blogopedia.bg/Проектът „Блогопедия” обединява усилията на дванадесет известни български блогъри в написването на книга за „блогването”. Освен това книгата съдържа безценна маркетингова информация и съвети за таргетиране на аудиторията, оптимизация за търсачките, популяризиране на марката и монетизирането й. Това, което прави проектът уникален е че съдържа безкрайно много примери от българската блогосфера.

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

Comments

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Ivelina Atanasova, Ivelina Atanasova. Ivelina Atanasova said: Полезно четиво за #B2B маркетолози | Интернет маркетинг с #http://t.co/jXZd1aL http://t.co/WekKSDe #ebook #marketing #socialmedia [...]

  2. Супер. Много ми хареса откровението на Microsoft Advertising.Просто ме разчуства :)

Switch to our mobile site