Aside

Защо хората, а не парите и производството ще променят света: Реч на Сет Годин пред TED.com

Сет Годин твърди, че “масовият” маркетинг или маркетингът на “старата школа” е неприложим и не работи ефективно в интернет. Новите тенденции са социалните мрежи, където е събрана голяма маса хора. Социалните мрежи са тези,  които ще вдъхнат на маркетинга нов живот и ще му върнат популярността и успехите от близкото минало.

Създадени с цел споделяне на мнения и идеи, социалните мрежи концетрират в ръцете на потребителите им изключителната власт на променят пазара и да контролират неговите тенденции.  В интервюто си Сет Годин насърчава потребителите да използват  поверената им “власт”. <!–more–>

Речта е от февруари 2009 г. в Лонг Бийч, Калифорния. Продължителност: 17:23  мин. Има субтитри на български :-)

Сет Годин е един от най-продаваните автори в световен мащаб, предприемач и агент на промяната.

Годин е автор на дванадесет книги, които се  продават по цял свят. Книгите, които са издадени на български са “Лилавата крава” и “Дълбоките води”. Основната идея, която е заложена във всичките му книги епромяната в начина на мислене на бизнес обществото, промяна във възприемането на начина, по който се работи и в начина, по който се възприема маркетинга.

Води блог, един от най-популярните в света, на 18 позиция от класацията на Advertising Age за 150-те най-добри блогове в световен мащаб. Блоговете са ласирани според Google Pagerank, Alexa Traffic, Technorati индекса им и брой абонирали се читатели.

Сет е изключителен оратор, Successful Meetings го избират за за един от 21-те говорителя на следващия век, избиран е и за един от най-добрите оратори пред публика.

Сет е основател и изпълнителен директор на Yoyodyne, водеща интерактивна компания, специализирана в директния маркетинг, която Yahoo! придобит в края на 1998г. Има магистърска степен от Станфорд, а  Business Week го класифицират като “най-добрият предприемач на информационната ера”.

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

, ,

Comments

 1. Страхотна статия,
  мерси много за речта.
  Опитвам се да следя всичко, което се случва около Сет,
  но тази не я бях гледал.

  Както винаги неговите презентазии са забавни и след тях човек има няколко нови маркетингови идеи :)

 2. Ивелина Атанасова says:

  Начин по който пише и говори Сет Годин на мен също винаги ми действа вдъховяващо – систематизираната, кратка и точна реч, в която успява да събере толкова много информация са нещата, заради които аз се впечатлявам от неговия ум ……..

 3. Иван says:

  Чудесна статия, а този човек просто ми изглежда като гений на новото време…

 4. Ивелина Атанасова says:

  Той всъщност доста често е определян именно за такъв! Изключително “разчупен” и нестандартен е, както виждаш,освен отявления му професионализъм, познания и опит – това го прави интересен и толкова успешен!

 5. Страхотна презентация.
  Направо съм впечатлен.

  Тази презентация ми даде толкова много идеи за маркетинтг, че мога да кажа само благодаря, че сподели тази прзентация.

 6. Илия Кузманов says:

  Благодаря за хубавата презентация! :-) Годин е много готин , относно свежи идеи,насоки на развитието на обществото , маркетинга , бизнеса и т.н.
  Как да Ви намерим във Фейсбук!?

  Илия

 7. Ивелина Атанасова says:

  Радвам се, че откриваш полезни неща на блога – значи си изпълнява мисията :-)

 8. Ивелина Атанасова says:

  Профилът ми във Facebook е ivelina.atanasova, а contacto.bg – българската бизнес социална мрежа e: Ивелина.Атанасова

 9. Както винаги – свежо, свежо,свежо. Мерси, Иве!

 10. Ивелина Атанасова says:

  Благодаря!

 11. Интересна реч! С това, че предлага нова, различна преспектива!

  It’s all about the people! Cool!

 12. [...] Seth Godin, SethGodin.com – “Правете обещания и ги спазвайте, защото това се превръща в обществено пазена тайна.” [...]

 13. Браво Иве, както винаги изключително полезно – сега почти разбрах къде греша в разработването на бизнеса си – така де, надявам се да съм разбрала наистина.
  Тони

 14. Ивелина Атанасова says:

  Винаги можеш да се обадиш за консултация и помощ, нали знаеш :-)

 15. Запомнящата се мисъл от тази презентация на Тед беше: “Да бъдеш лидер ти дава харизма” опровергаващи университетските твърдения, че “Човек се ражда лидер”, с което аз хич не съм съгласен.

Switch to our mobile site