Aside

Тайната на успеха, част 4 – Flickr

тайната на бизнес успеха

Част 3 от поредицата „Тайната на успеха”, която беше посветена на интернет и социалните мрежи и как те могат да спомогнат за развитието на бизнеса и постигането на индивидуален успех завърши с мисълта на Jennifer Laycock, редактор в Search Engine Guide ( SEO блог)— “Една от най-малко използваните социални мрежи за целите на маркетинга, в която се крие толкова голям потенциал е Flickr.com.

Затова Част 4 е посветена именно на Flickr.

Flickr е уникална по своята същност социална мрежа, тя е може би най-доброто място за споделяне на снимки и видео клипове.  Във Flickr могат да се видят както множество фотосесии, изпълнени от професионалисти, така и много „стандартни” снимки, заснети със сапунерка. По-важното обаче е че всички членове на Flickr са обединени от идеята да видят света по един по-различен и може би по-реален начин.

Социалната мрежа Flickr поддържа групи (Pool) в почти всички области. Различното тук е това, че членовете на Flickr са социално ангажирани. Тук потребителите не само обсъждат теми, може би от почти всички области, за които се сеща човек, но и качват своите снимки. Това ги прави „по-ревностни” застъпници на това, за което говорят, защото са отделили от времето си, за да заснемат и качат снимки от събитието, за което говорят.
Има няколко много начина, за да станете част от обществото на Flickr.

  1. Да се присъедините към някоя група (или да основете своя), в която да обсъждате теми, които ще ви позволят да се утвърдите като експерт. Това ще привлича множество нови потребители, които вие можете да препращате (на които да рекламирате) към вашия  уеб сайт, блог и т.н.
  2. Можете да използвате Geotag за изображения. Flickr е собственост на Yahoo!, така че е въпрос на време снимките, които имат прикачени обяснения кои места от картата изобразяват да станат съвместими с Yahoo Travel. Всеки, който притежава обект, който би могъл да се превърне в туристическа дестинация би бил просто ненормален ако не се възползва от геолокацията, за да покаже своите хотели, пейзажите от околността, туристическите маршрути или което и да е живописно кътче от областта.
  3. Във Flickr имате възможността да добавите описания, етикети и дори коментари в самата снимка. Можете да добавяте и линкове. Това са нови „входящи връзки” към вашия сайт. Единственото условие при добавянето на линкове е те да не са повече от 10-15% съотнесено към всички снимки, които сте качили в мрежата – все пак като при всяка социална мрежа се очаква да добавите по-голяма стойност към общото съдържание, отколкото ползвате.
  4. Можете да използвате социалната мрежа, за да изградите приятелски взаимоотношения с други блогъри във вашата професионална ниша.Flickr наистина притежава способността да ускори развитието на вашата мрежа от познати. Много по-лесно се открояват хора, които се представят с истинското си име и със снимка, а собствения си аватар можете да прикачите във Flickr.

Flickr наистина е печеливша концепция и уникален маркетингов инструмент за хора и компании, които са в сферата на визуалните изкуства – дизайнери на екстериор, градинари, ресторанти, хотели и туристически дестинации, салони на изкуствата …. “ Всеки, който може да продава своите продукти и услуги чрез визията и декора.

И разбира се, няколко споделени съвета от професионалистите в бранша :

  • Anita Cambel, Small Business Trends (блог със съвети за малкия бизнес) – “Това е може би най-добрият съвет, който мога да дам на всеки, който се занимава със списването на блог или друг вид онлайн публикации: Уважавайте  и се отнасяйте с респект към хората, които се занимават с PR.”
  1. Хората, които се занимават с PR „внасят” новините в различните общности, те са тези, които ви пестят време, за да разберете кои са стойностните новини и събития. Не казвам да копирате дословно информацията, която ви поднасят от PR отдела. Напротив. Набележете своите отправни точки и ги доразвийте. Съберете допълнителна информация. Напишете съобщение за същото събитие, но по ваш собствен начин.
  2. Когато повтаряте и пишете по дадено PR съобщение, PR специалистите ще започнат да ви се доверяват. Това означава, че следващият път вие ще получите информация за нещо стойностно и ценно преди всички останали. Освен това печелите  статута към вас и вашата компания да се подхожда с ексклузивитет. Когато PR специалистите ви възприемат „различно”, обществото ще ви възприема „различно”.
  3. Статията, която ще напишете в резултат от дадено PR съобщение ще бъде разпространявана посредством уеб страницата на клиента. Понякога е възможно нови читатели да стигнат до вас и блога ви посредством „страницата за прес съобщения на клиента”. Често това е източник на значителен трафик. (Не пишете статии срещу линкове. Пишете само стойностни и верни неща – това е единствения начин да запазите собственото си самоуважение.)
  4. Не губете стила си. Ако някой представител на PR-бранша ви е изпратил статия, която не отговаря на стила ви на писане или  на информацията, която публикувате в блога, просто натиснете клавиша за „изтриване”.

Вторият съвет е от Ivana Taylor.

  • Ivana Taylor, Strategy Stew (маркетингови стратегии за дребния бизнес)- “Насочете се към тези пазари и клиенти, които ви харесват на вас и които биха харесали вас. Казано с други думи – не си губете времето и не работете за клиенти, които не харесвате.  На пазара има достатъчно клиенти за всеки  и ако работите с хора, които харесвате имате възможността да създадете продукт, който да стане безценен и за двете страни.  Първата стъпка към успеха е да знаете своите силни и слаби страни и да умеете да завладявате аудиторията чрез дребни жестове. Втората стъпка е да харесвате хората, за които работите и да знаете какво искате да постигнете и как . Последният ми съвет е да харесвате работата си и да я вършите с любов. “

СПОДЕЛЕТЕ СВОЯТА ТАЙНА

Готови ли сте да споделите вашата най-голяма тайна за успешен бизнес?

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

Switch to our mobile site