Aside

Hopenhagen: борбата с климатичните промени се премести в социалните мрежи

LET’S TURN COPENHAGEN INTO HOPENHAGEN

Това е слоганът на може би най-важната среща на Обединените нации в новата история на човечеството. Причината? Промените в климата.

От 7 до 18 декември лидерите на 191 страна ще обсъдят на конференция, организирана в Копенхаген, споразумения как да се съкратят вредните емисии в атмосферата и трябва да бъде постигнато ново споразумение за това как  6,8 милиарда души да се преборят с промените на климата и да се намалят емисиите на парникови газове след изтичането през 2012 г. на Протокола от Киото.

За пръв път борбата с климатичните промени има собствена маркетингова кампания, която освен че се разпространява мащабно посредством традиционните маркетинг канали – преса, телевизия, радио, външна реклама, е широко застъпена и в социалните мрежи.

facebook Hopenhagen във Facebook

twitter Hopenhagen в Twitter

Youtube Hopenhagen в YouTube

Откриването на конференцията започна с вирусна кампания. В YouTube беше пуснат 4мин. видео клип, който само за няколко часа беше видя от над 6 000 души. Хората, които са го разгледали до момента са повече от 182 000.

Ето го и самият видео клип.

Целта на промо-видеото е да повиши информираността на хората, както по отношение започващата конференция така и за климатичните промени, повод за организиране на самата конференция.

Самата рекламна кампания е дело на фотографа Джон Кланг, който успя да обедини човечеството със своите потрети, които съставляват късметражния рекламен филм, дело на рекламна агенция Ogilvy & Mather и Международната рекламна асоциация (IAA), които също подкрепят движението Hopenhagen.

България се включи в глобалната инициатива чрез българския клон на Международната рекламна асоциация (IAA), единствената тристранна организация, която работи за световно партньорство на рекламни агенции, медии и рекламодатели. Българският клон на IAA е учреден през 1996 г. и в момента има 23 членове

Всеки, който желае да подкрепи петицията за борба с климатичните промени и да стане гражданин на Хопенхаген може да го направи на адрес: www.hopenhagen.org.

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

Comments

 1. johndaddy332 says:

  Няма никакви кличатични промени. Тия само си измислят поредния световен заговор. Нали хакери откраднаха данни за температурите и показаха че са изкуствено манипулирани и изкуствено завишени :)

 2. Ивелина Атанасова says:

  Това не го знаех – можеш ли да споделиш линк към статията затова (евентуално)?

 3. johndaddy332 says:

  http://www.ivanstamenov.com/?p=631

  Четете внимателно :)
  Има доказателства че земята е била в същото положение преди хиляди години. Всичко си е просто цикличност! Останалото е просто БИЗНЕС :)

 4. Stoyanst says:

  Не мисля, че е сериозно да се споменава единствено цикличността като причина за климатичните промени, при положение, че лицето на земята е видимо изменено от човешката дейност. И ако природата е прецизно настроена везна, която умее да се саморегулира, то сега човечеството е грубо стъпило в едната паничка и заплашва да я счупи.
  Може да звучи емоционално, но за мен срещата не трябва да се казва Hopen-, а MustHagen. Не искам да си мисля за доброто бъдеще на планетата като за надежда, а като за нещо, което задължително трябва да се постигне.
  Докато големите корпорации лицемерничат а политическите сили ги покровителстват, не виждам нищо добро за планетката ни… Дано греша :)

 5. Ивелина Атанасова says:

  Всъщност хората действително имат нужда понякога да им се напомня, че не са “господари на света” и манипулирани или не данните, действително имаме нужда да станем по-съвестни и отговорни към действията си.

Switch to our mobile site