Aside

Тайната на Nike за „вирусна” кампания

Най-новия видое клип на Nike, част от тяхната последна рекламна кампания се превърна в една от най-успешните вирусни кампании. За по-малко от седмица видеото, в което Nike обясняват как събират въздух за своите маратонки, е било разгледано над 300 000 пъти.

Във видеото са снимани няколко от известните в САЩ спортисти и комедийният актьор – Дейвид Кьохнер.

Какво заслужава внимание в онлайн стратегията на Nike?

Видеото продължава цели  2 мин. и 30 сек. – 5 пъти повече от една стандартна телевизионна реклама и въпреки това то е забавно и интересно и привлича вниманието на потребителите, така че да го изгледат до край, а това позволява на Nike да постигнат своите маркетингови цели при изключително ниски разходи за контакт.

Освен това „вирусният” ефект на видео клипа е изключително добър за популяризане името на марката – brand awareness  - вижте броя на коментарите в YouTube.

Някой има ли идея за софтуер, който може да проследи и измери ефекта от икономическа гледна точка на подобни вирусни кампании в интернет?

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

Switch to our mobile site