Aside

Вдъхновението на провала

Свикнали сме с всякакви класации и ранглисти – най-добри, най-умни, най-красиви, дори децата ни участват в надпревари за “по-по-най”. Затова класацията на Crowell Advertising – Tracy Awards за най-слаби постижения в рекламата определено привлече вниманието ми и ме заинтригува.

Tracy Awards имат за цел да подиграят, осмеят и като цяло да унижат някои от най-лошите реклами, създавани някога. Организаторите на събитието твърдят, че това е техният начин да се преборят с проблема – невежеството на клиентите, одобрили подобно безвкусие и зле обмислен криейтив. Забележете, че не посочват рекламните агенции като основен виновник!!!

Наградата, която от Tracy Awards връчват е на себестойност цели 0,37 щатски долара, с надеждата, че рекламната агенция автор и изпълнител на отличената реклама ще се замисли и никога повече няма да допусне подобен гаф.

Tracy Awards се провежда за втора поредна година, а тазгодишните победители ще бъдат обявени идната седмица – на 15.12.2010г.

Сред номинарианите са:

Атлетите на Орео

Рекламата на Budweiser от Световното 2010

Разбира се, последната реклама на AVON и парфюмът Outspoken by Fergie

Съветите за “успешно безуспешен” мейл маркетинг

И невероятната хрумка на Alpika Cream

Цялата класация, както и повече информация за събитието, можете да откриете на официалния сайт: http://www.thetracyawards.com

Любопитно ми е, вие кои български реклами бихте класирали, ако имахме български вариант на Tracy Awards?

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

Comments

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Ivelina Atanasova, Ivelina Atanasova. Ivelina Atanasova said: Вдъхновението на провала | Интернет маркетинг с http://t.co/jXZd1aL http://t.co/1dnBttQ via #MarkBit [...]

  2. Песента на Фърги Аутспоукън ми е една от любимите!

  3. Ивелина Атанасова says:

    … но не можем да си отречем ,че рекламната кампания започна да спами от един момент нататък. Имах чувството, че Фърги ме преследва навсякъде :-)

Switch to our mobile site