Aside

Седмицата на Twitter

Вчера беше проведена първата конференция за разработчици на Twitter. Конференцията се проведе в Сан Франциско, САЩ. Какво се случи и какво беше обявено на нея?

 1. Следващата стъпка от стратегията за развитие на Twitter е добавянето на геолокализационната функция, която ще позволи идентифицирането на местоположението на потребителите на Twitter и дали те пишат от парка, от някой ресторант или от друго място. Според Twitter основната причина за това нововъведение е желанието да бъдат таргетирани „горещите теми” по микро-блог платформата по страни и градове, моето лично мнение е че се цели асоциацията с нашумялата напоследък социална мрежа – Foursquare (въпреки, че тук въпросът е от типа „Кое е първо – яйцето или кокошката?”).
 2. Следващото тримесечие, тоест считано от юли, разработчиците ще могат да добавят мета хаштагове на приложенията, които ще подпомогнат оптимизацията им.
 3. С цел подобряване комуникацията с разработчиците, ще бъде основана общност на разработчиците на Twitter – dev.twitter.com.
 4. Twitter представи своето приложение „пътна карта” за смартфони.
 5. Библиотеката на Конгреса във Вашингтон ще бъдат домакин на официалния архив на Twitter, който ще представлява сбор от всички съобщения, публикувани някога в Twitter. Съобщенията ще бъдат архивирани и събирани в библиотеката, и общодостъпни за всеки, който се интересува от тях с некомерсиална цел, 6 месеца след като станат част от микро-блог платформата.
 6. Официално беше представена @Anywhere платформата, която позволява на трети сайтове да се интегрират директно в Twitter – еквивалент на Facebook Connect.
 7. Twitter анонсира собствената си рекламна платформа, която дава възможността за „платени рекламни съобщения”, които ще се появяват при използване на търсачката.
 8. Twitter анонсира и собствен софтуер, който съкращава дължината на публикуваните линкове.
 9. Twitter планира да разработи и функционалност, която ще позволи на „външни” сайтове да се интегрират в микро-блог платформата – TwitPic, yFrog и т.н. …
 10. Twitter има над 105 милиона потребители.
 11. След успеха, на който се радва Blackburry приложението, Twitter планират да разработят и Android.
 12. Twitter вече е с „отворен код” и 75% от трафика на платформата идва от „собствени” приложения.
 13. И една инфографика, разбира се.

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

,

Switch to our mobile site