Aside

Buzz This – Google отговаря на удара

Както вече може би сте забелязали в ляво от всички статии има едно ново шарено бутонче  - причина за това е новата социална мрежа на Google – Google Buzz.

Преди пет години Google поставиха началото на своята стратегия да улеснят комуникацията между интернет потребителите, пускайки електронна поща Gmail. По-късно добавиха и чат-функция, а след това и видео чат. Днес, комуникацията в интернет се е развила до етап потребителите да споделят и най-дребните детайли от своето ежедневие – обменят се снимки, файлове, коментират се новини, правят се видео репортажи. Социалните мрежи “настръпват” все по-активно, превръщайки се в неизменна част от деня ни. Facebook има над 350 млн.потребители и беше обявен за най-посещавания сайт през мобилните телефони за 2009г. – често бива сравняван с трета по големина държава в света по брой население (единствената особеност е че “държавата” е в онлайн вариант).

Google като лидер в интернет технологиите беше немислимо да изостане в тенденциите и на 09.02.2010 т.е. преди 2 дни пусна своята социална мрежа Google Buzz.

Google Buzz е интегриран в Gmail, така че “следенето” на хора и сайтове става автоматично стига да знаете Gmail адреса.

“Екстрата” може да се изключи като изберете от footer-а “изключване на вестите”.

Въпреки, че аз самата смятам да дам шанс на новата социална мрежа.

Философията на Google за социалната мрежа Google Buzz е че той е: “Искаме Buzz да се превърне в образец на социалните мрежи – той е със социална насоченост и неговата цел е да поддържа една отворена среда, която да е подходяща и да насърчава open source общуването“.

Ако искате да следите markbit.net и в Google Buzz можете да го направите на http://www.google.com/profiles/atanasova.ivelina. Ако искате да споделите с приятели, посредством Gmail пощата си някоя от статиите тук, която ви е допаднала, просто натиснете шареното балонче

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

, ,

Comments

  1. [...] Преди време бях пуснала статистика за Facebook и средностатистическите Facebook потребители, според която става ясно, че потребителите прекарват ДВА ПЪТИ повече време във Facebook, отколкото в Google. Обещава да проследя има ли промяна в статистиките след официалното пускане на социалната мрежа Google Buzz. [...]

  2. [...] гигантът Google пусна едва преди дни своята социална мрежа Google Buzz, в отговор на нарастващата популярност на социалните [...]

Switch to our mobile site