Aside

Историята на 500 млн. Facebook потребители

Преди два дни Facebook се похвали, че в социалната мрежа се е регистритал 500 000 000-я потребител и това даде повод на Facebakers.com да създаде розово-лилавата инфографика, която виждате долу  – в тон с цветовете на MarkBit, въпреки че се съмнявам аз да съм повода :-) Инфографиката представя демографията на потребителите на Facebook, въз основа на информацията, която те са дали в профилите си и регионалната популярност на сайта.

Продължавам да се учудвам как Турция е успяла да изпревари страни като Италия, Испания и Индия по брой регистрирани потребители, но е факт- Турция има 22 млн. регистрирани Facebook потребители и се нарежда в челната петица на страните с най-много представители в социалната мрежа. Според някои от онлайн маркетинг специалистите, причина за популярността на Facebook в Турция е забранения сайт за споделяне на видео файлове –  YouTube, чиито функции са прехвърлени на комуникацията във Facebook.

Ако използвате активно Facebook, Facebakers.com дава информация за тенденциите и броя български потребители във Facebook – поне тези данни за българското онлайн присъствие в социалните мрежи официални и постоянно актуални. Страницата наданните за България във Facebook е тази: http://www.facebakers.com/countries-with-facebook/BG/
Екипът на Facebook реши да отпразнува събитието като пусна приложението Facebook Stories, което позволява на потребителите да споделят своите уникални истории със света. Прочети цялата новина тук ….

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

Comments

  1. Игри says:

    Това всички потребители ли са или само активните, зашото има доста народ които са си занемарили акаунтите и влизат по – малко от 1 път седмично за 5 мин

  2. Ивелина Атанасова says:

    Според Facebook са активни потребители, според мен статистиката им започва да прилича леко на нашите данни за абонатите на мобилните оператори в страната, според които телефоните са повече от хората :-)
    Въпреки това, дори да има отклонение, на общия фон, то е не повече от 5-10%. Освен това има страни като Великобритания, Турция, САЩ, които са не само с впечатляващ брой потребители на социалните мрежи, но и потребителите им са изключително активни, така че това компенсира. Засега!

Switch to our mobile site