Aside

Пътеводител в света на социалните мрежи

Според данните от проучване на Marketing Executives Networking Groups, през 2010г.:

 1. Компаниите планират да започнат да поддържат корпоративен блог, за сметка на броя наетите си служители. Изключение правят малките компании.
 2. По-голяма част от компаниите планират да поверят маркетинговата си стратегия и изпълнението й в ръцете на наети служители (71%), 28% от останалите ще наемат маркетинг агенции, специализирани в интернет комуникациите, 25% ще се доверят на консултанти в областта на социалните медии, 20% на PR агенции, а 16% ще работят с рекламните агенции.
 3. И големите (46%) и малките компании (41%) планират да наемат консултанти в областта на социалните и да им аутсорснат част от маркетинговите си стратегии. Следващият избор е в полза на  интерактивните агенции, PR компаниите и съответно рекламните агенции.

Пътеводител в света на социлните мрежи

Тези и други подобни цифри са и поводът за създаването на Пътеводител в света на социалните мрежи, за да помогне на компаниите да прецизират своите изисквания и очаквания спрямо консултантите, а и да знаят какви резултати да очакват от предложените им стратегии.

Пътеводител в света на социалните мрежи

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

,

Comments

 1. john says:

  e точно такъв сайт ми трябва, точно ясно описано и подробно и най-важното на български, доста от нещата не ги знаех от презентацията, този ти вид статии са ми супер полезни. благодаря ти Иве

 2. Ивелина Атанасова says:

  Явно това е стилът на писане който ми трябва – кратко, точно и ясно :-)
  Радвам се, че ти е допаднала таблицата!

Switch to our mobile site