Aside

Социалните медии като потенциален работодател

Днес всеки седи пред екрана на компютъра си и чете, коментира, изпраща поздрави,комуникира с приятели. Да, днес добрата стара поща, книга и дори срещата за кафе с приятели е заменена от тази малка кутия. Тя измести дори добрия стар телефон.

Докато сме в училище и дори университета, интернет е нашият живот. Когато завършим и започнем да търсим трескаво работа, чрез която да се реализираме като професионалисти, дори тогава търсим работното си място в интернет.

Търсим в “отворени” работни позиции в уебсайтовете на различни компании, посещаваме всички сайтове, предлагащи обяви за работа. За съжаление информацията, която откриваме е недостатъчна – или няма упоменато заплащане, или нищо конкретно за длъжността на фирмата, или прекалено малко за това, което се очаква да изпълняваме като длъжност.

Ами старият начин “от познат на познат”?

Същевременно, прекарваме времето си в интернет и социалните мрежи, играейки игри, изпращайки “безсмислени” съобщения на приятели или обменяме снимките от поредния си запой с приятели. Интернет е “приятен” отдушник, чрез който забравяме за проблемите и несполуките си.

Защо не …?

Защо не използваме познанствата си и не помолим приятелите си в социалната мрежа да ни помогнат да си намерим работа? Попълнете цялата информация в профила си и ги помолете да го споделят на стените си с анонс, че се нуждаете от нова работна позиция.

Помислете върху това! Може би там някъде измежду всички ваши приятели и приятелите, с които те поддържат врзъка чрез социалните мрежи е и вашият бъдещ работодател.

Всяка идея крие рискове, но опитайте – може пък да ви донесе успех. Стискам палци!

Автор:
Елена Василева e управител на фирма в производствения бранш, с некрит интерес към науката маркетинг вече над 5 години. Завършила е Първа степен мениджмът към Нотингамският Университет и ИУ – Варна.

Хобито й е да пътува, защото шофирането й дава повод за релакс и размисъл. Обича да чете и мечтае един ден да издаде собствена книга.

About Ивелина Атанасова

Ивелина Атанасова е експерт дигитален маркетинг и онлайн медии. Oсновател и собственик на онлайн медията за web 2.0 маркетинг и бизнес новини NewTrend.bg.. Блогър. Консултант.

, ,

Switch to our mobile site